990-5910E-015

Rendszer módok

A rendszer mód a teljes UPS-rendszer kimeneti állapotát jelzi, beleértve az azt körülvevő kapcsolóberendezést is, valamint azt is, hogy melyik forrás táplálja a terhelést.

Inverter üzemmód

Inverter üzemmódban a terhelést az inverterek táplálják. Ha a rendszer működési módja inverter módban van, a UPS működése normál vagy akkumulátoros lehet.

Igényelt statikus bypass üzemmód

Amikor a rendszer igényelt statikus bypass üzemmódban van, a terhelést a bypass forrás táplálja. Hiba észlelése esetén a rendszer inverter üzemmódra vagy kényszerített statikus bypass üzemmódra vált.

Kényszerített statikus bypass üzemmód

A rendszer kényszerített statikus bypass üzemmódra vált, ha a UPS-rendszertől parancsot kapott rá, vagy ha a felhasználó megnyomta az inverter OFF gombját a UPS-en. Kényszerített statikus bypass üzemmódban a terhelést közvetlenül a bypass forrás táplálja kondicionálatlan árammal.

MEGJEGYZÉS: Amíg a rendszer kényszerített statikus bypass üzemmódban van, az akkumulátorok nem érhetők el alternatív áramforrásként.

Karbantartási bypass üzemmód

Karbantartási bypass üzemmódban a terhelést közvetlenül a bypass forrás táplálja kondicionálatlan árammal.

MEGJEGYZÉS: Karbantartási bypass üzemmódban az akkumulátorok nem érhetők el alternatív áramforrásként.

ECO mód

Az ECO mód lehetővé teszi a rendszer arra való konfigurálását, hogy az előre meghatározott körülmények fennállása esetén az igényelt statikus bypass üzemmódot tekintse preferált működési módnak, e módban a terhelést a bypass táplálja. Az ECO mód fő előnye a csökkentett elektromosáram-fogyasztás. Az áramszolgáltató által biztosított/fő áramforrás zavara esetén a UPS a terhelés megszakításmentes táplálása érdekében inverter üzemmódra vált.

MEGJEGYZÉS: Amikor egy párhuzamos rendszerben az egyik UPS-en módosulnak az ECO mód beállításai, a beállításokat a rendszer a párhuzamos rendszerben található összes UPS-sel megosztja.

ECOnversion mód

Az ECOnversion mód lehetővé teszi a rendszer számára, hogy a terhelés hatásos részét a bypasson keresztül táplálja. Az inverter a bypass forrással párhuzamosan továbbra is működik, és táplálja a terhelés meddő részét. A UPS bemeneti teljesítménytényezője – a terhelési tényezőtől függetlenül – közel egységes marad, a terhelés meddő részét ugyanis a UPS bemeneti áramerőssége jelentősen csökkenti. Az áramszolgáltató által biztosított/fő áramforrás zavara esetén az inverter azonnal fenntartja a kimeneti feszültséget, kiküszöbölve ezzel az ECOnversion módra való váltás során potenciálisan fellépő feszültségmegszakadást vagy feszültségesést.

MEGJEGYZÉS: Amikor egy párhuzamos rendszerben az egyik UPS-en módosulnak az ECOnversion mód beállításai, a beállításokat a rendszer a párhuzamos rendszerben található összes UPS-sel megosztja.

Kikapcsolt állapot

A rendszer nem táplálja árammal a terhelést. Az akkumulátorok fel vannak töltve, a kijelző be van kapcsolva.
QR code for this page

Ez hasznos volt?