990-5910F-015

Rendszer módok

A rendszer mód a teljes UPS-rendszer kimeneti állapotát jelzi, beleértve az azt körülvevő kapcsolóberendezést is, valamint azt is, hogy melyik forrás táplálja a terhelést.

eConversion mód

Az eConversion a maximális védelem és a legnagyobb hatékonyság kombinációját biztosítja, amely lehetővé teszi, hogy a UPS által felvett villamos energiát a kettős konverzióhoz képest háromszorosára csökkentse. Az eConversion ma már az általánosan ajánlott üzemmód, és alapértelmezés szerint a UPS-ben engedélyezve van, de a kijelző menüjén keresztül kikapcsolható. Ha engedélyezve van, az eConversion beállítható, hogy mindig aktív legyen, vagy a kijelző menüben konfigurált ütemezés szerint.

Az eConversionben a UPS rendszer a statikus bypasson keresztül látja el a terhelés aktív részét, amíg a biztosított/fő áramforrás a tűréshatáron belül van. Az inverter a bypass forrással párhuzamosan továbbra is működik, így a UPS rendszer bemeneti teljesítménytényezője – a terhelési tényezőtől függetlenül – közel egységes marad, a terhelés meddő részét ugyanis a UPS rendszer bemeneti áramerőssége jelentősen csökkenti. A biztosított/fő áramforrás megszakadása esetén az inverter fenntartja a kimeneti feszültséget, és biztosítja a megszakítás nélküli átállást az eConversionről a kettős konverzióra. Amikor a UPS rendszer eConversion módban van, az akkumulátorok töltődnek és a harmonikus torzítás kiegyenlítés is biztosított.

az eConversion üzemmód a Galaxy VS UPS rendszer esetében a következő feltételek mellett használható:

  • A párhuzamos rendszer terhelése legalább 5%.

  • A feszültségingadozás ≤10% a névleges feszültséghez képest (állítható beállítás 3% és 10% között).

  • A THDU ≤5%.

Ha ezek a feltételek nem teljesülnek, a UPS rendszer áttér a kettős konverzióra, és akkor tér vissza az eConversionre, ha a feltételek ismét teljesülnek.

MEGJEGYZÉS: Amikor egy párhuzamos rendszerben az egyik UPS-en módosulnak az eConversion mód beállításai, a beállításokat a rendszer a párhuzamos rendszerben található összes UPS-sel megosztja.
MEGJEGYZÉS: Ha egy generátor használatban van, és frekvenciaingadozás tapasztalható (jellemzően a méretcsökkentés miatt), ajánlott egy bemeneti érintkezőt úgy konfigurálni, hogy letiltsa a nagy hatékonyságú üzemmódokat, amíg a generátor be van kapcsolva.
MEGJEGYZÉS: Ha külső szinkronizálásra van szükség, általában ajánlott az eConversion letiltása.

Inverter üzemmód
Rendszer módokhoz

Inverter üzemmódban a terhelést az inverterek táplálják. Ha a UPS rendszer működési módja inverter módban van, a UPS üzemmódja kettős konverziós (normál üzemmód) vagy akkumulátoros lehet.

Igényelt statikus bypass üzemmód
Rendszer módok esetén

Amikor a UPS rendszer igényelt statikus bypass üzemmódban van, a terhelést a bypass forrás táplálja. Hiba észlelése esetén a UPS rendszer inverter üzemmódra vagy kényszerített statikus bypass üzemmódra vált.

Kényszerített statikus bypass üzemmód
Rendszer módok esetén

A UPS rendszer kényszerített statikus bypass üzemmódra vált, ha a UPS-rendszertől parancsot kapott rá, vagy ha a felhasználó megnyomta az inverter OFF gombját a UPS-en. Kényszerített statikus bypass üzemmódban a terhelést közvetlenül a bypass forrás táplálja kondicionálatlan árammal.

MEGJEGYZÉS: Amíg a UPS rendszer kényszerített statikus bypass üzemmódban van, az akkumulátorok nem érhetők el alternatív áramforrásként.

Karbantartási bypass üzemmód
Rendszer módok esetén

Karbantartási bypass üzemmódban a terhelést közvetlenül a bypass forrás táplálja kondicionálatlan árammal a karbantartási bypass megszakítón (MBB) keresztül.

MEGJEGYZÉS: Karbantartási bypass üzemmódban az akkumulátorok nem érhetők el alternatív áramforrásként.

ECO mód
Rendszer módok esetén

ECO üzemmódban a UPS rendszer a kért statikus bypass segítségével táplálja a terhelést, amíg a teljesítmény minősége a tűréshatáron belül van. Hiba észlelése esetén (a bypass feszültsége a tűrésen kívül esik, a kimeneti feszültség a tűrésen kívül esik, áramforrás zavar stb.), a UPS rendszer azonnal kettős konverziós (normál üzemmódra) vagy kényszerített statikus bypass üzemmódra vált. A váltás körülményeitől függően előfordulhat a terhelésellátás minimális megszakadása (legfeljebb 10 ms). Amikor a UPS rendszer ECO módban van, az akkumulátorok töltődnek. Az ECO mód kettős konverzióval szembeni fő előnye a csökkentett elektromosáram-fogyasztás.

MEGJEGYZÉS: Amikor egy párhuzamos rendszerben az egyik UPS-en módosulnak az ECO mód beállításai, a beállításokat a rendszer a párhuzamos rendszerben található összes UPS-sel megosztja.

Kikapcsolt állapot
Rendszer mód esetén

A UPS rendszer nem táplálja árammal a terhelést. Az akkumulátorok fel vannak töltve, a kijelző be van kapcsolva.
QR Code is a registered trademark of DENSO WAVE INCORPORATED in Japan and other countries.

Ez hasznos volt?